Om skolen / Computer på Aalborg Friskole

Computer på Aalborg Friskole

Skolens forældrekreds vedtog i 2010 at elevcomputer er en naturlig del af af en moderne skoletaske.

Efter høring i forældrekredsen besluttede vi, at forældre selv skal købe pc til deres børn - fra 2. kl. - 9. kl.
Til de alleryngste, råder skolen over et vist antal tablets til udlån.

Selvom mulighederne løbende ændres i takt med teknologien, er der her lidt grundlæggende retningslinier til hvad sådan en computer skal kunne og indeholde:

En notebook på ca. 13". (PC eller Mac)
De lidt mindre netbooks kan også bruges, men bør af hensyn til tastatur m.m. ikke være mindre en 12".

Ipad og andre tablets er også brugbare. Her bør et eksternt tastetur dog tilkøbes.

Det er desværre ikke alle programmer der fungerer på tværs af styresystemer, men ofte findes der gode alternativer. (Spørg på skolen...)

På elevcomputere bør flg. software være installeret og løbende opdateret.
(Det skal børnene have hjælp til - ofte længere tid end man regner med. Vi hjælper gerne med dette på skolen, hvilket blot kræver administratoradgang til computeren.)
Vi hjælper gerne, men støder af og til ind i den forhindring at computeren er låst med en forældrekode.

Skolekom (til intern kommunikation)

Kontorprogrammer:

Desuden findes der et hav af gode programmer på nettet.
Kig evt. her - hvor der er samlet et mindre hav af gratis programmer til skolebrug.

/Nicolai
Lange, Nicolai