Fritteren / Digital dannelse

Digital dannelse

Mobiler/tablets/spil/chat osv. er på godt og ondt en stor og uundgåelig del af verden i dag (informationssøgning, kommunikation, gaming, sociale events/forums, kamera-funktioner osv osv), og vi ser det som en spændende og relevant opgave, at bidrage til en sund dannelse af børn/unge indenfor området.

Denne dannelse strækker sig over hele “Fritter-perioden”, lige fra 0.kl til 5.kl, hvor børnene vil opleve større adgang til digitale medier jo ældre de bliver. På samme måde som de oplever det i skoledelen.

Undervejs vil de blive guidet i de positive og negative aspekter, hvad er uacceptabel adfærd, men også hvad man kan bruge den digitale verden til, ikke mindst i fællesskabet.

Pokemon jagt, filmoptagelse, fælles Minecraft spil, Lan-games, kreative værksteder hvor vi søger efter opskrifter eller inspiration. Er nogle af de måder vi i Fritter bruger medierne, som redskaber i aktiviteter med børnene.