Om skolen / Aalborg Friskole - hvem er vi?

Hvem og hvad er vi?

Kort fortalt - historien bag skolen

På skuldrene af de politisk engagerede 70´ere opstod tanken om en alternativ lilleskole i Nørresundby i 1981. En gruppe af børnefamilier ville noget andet end de stadigt større folkeskoler, og tanken om et alternativ gav næring og energi til forældrene om at oprette Aalborgs første og eneste Lilleskole.

Fokus var rettet mod, at børn ikke blot skulle anskues som elever men også som børn, på et trygt og godt børneliv, og endelig skulle skolen være af en størrelsesmæssig overskuelighed.

Det var ikke ønsket at være tilknyttet og afhængig af politiske overbevisninger eller en særlig religiøs trosretning. Tværtimod var man bevidst om, at skolens virke var af pædagogisk art og således så skolen dagens lys i Nørresundby i 1981. I 1985 flyttede den til nuværende adresse på Sohngårdsholmsvej.

I dag er Aalborg Friskole stadig baseret på ovenstående værdier. Forældre og ansatte har dog gennem tiden tilrettet disse værdier, men de er orienteret mod at man gennem undervisningen hjælper børnene til at begribe samfundet i bredformat, og til at forholde disse erkendelser til egne holdninger og erfaringer. Aalborg Friskole er en dynamisk størrelse, med en åben debat – også i børnehøjde.

Velkommen til de skæve typer - og af med skoene!

”Friskole”-begrebet vil for nogle sikkert frembringe et billede af børn med bare tæ´r, voksne med sandaler, urtete på kanden, squashkage til fredags-hyggen og fri leg når man har lyst.

Og her på skolen er kulturen da også kendetegnet ved, at vi netop smider skoene når vi træder inden for, kendetegnet ved morgensang og morgengang samt af en månedlig fredagssamling, hvor der drøftes fælles anliggender.

Der er højt til loftet hvad angår gode idéer og afprøvning af sådanne på Aalborg Friskole, men hvis du vil se, om vi kan leve op til disse kendetegn er et besøg på skolen nødvendigt.

De enkelte friskoler adskiller sig nemlig fra hinanden - ét gennemgående fællestræk er dog, at man holder skolen under Loven om frie grundskoler, uanset om man er privatskole, kristen friskole, Lilleskole eller noget helt fjerde.

Ønsker du at læse mere om skolens værdier, form og struktur finder du yderligere beskrivelser i menuen til venstre.

Velkommen til!