Om skolen / Nyhedsbreve og RULLEN / Tilmelding til nyhedsbreve

Tilmelding til skolens forskellige nyhedsbreve.

Navn
E-mail
For at forhindre spam bedes du indtaste tegnene i feltet herunder:
Nyhedsgrupper
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
31/10 2011 - Friskolepost

Tak for en festlig dag - Skolefoto - Operations Dagsværk

 
 
Skolens fødselsdag
TAK !:
- til tovholdere fra 4. og 5. kl. for hjælp med at stable rammerne om dagen på benene.
- til personalet for hjælp og fleksibilitet i emnedage og med at gøre dagen fyldt med oplevelser for børn og voksne.
- til alle de familier der dukkede op på dagen og bibragte godt humør.
- til "gamle" børn, der med nostalgi i øjnene deltog i fejringen og tog del i underholdningen.
- til børnene på skolen for deres gode energi og humør på tur i Aalborgs gågader - det var en fornøjelse at følges med jer.
 
Dbh
- Nicolai

Fotos fra byturen og fødselsdagen
 
og så tilbage til virkeligheden...
Skolefotografen Thomas fra Aalborg Skolefoto, har meldt sin ankomst på fredag.
Der deles fotosedler ud i morgen - tirsdag, som skal med på fredag hvis der skal tages portrætfoto.
 
- Nicolai

 
Hej Aalborg Friskole, elever og forældre! (Hilsen fra tidligere elev)

Mit navn er Sofie, og jeg kommer fra Støvring Gymnasium som repræsentant for vores Operation Dags-værkgruppe. Vi søger jobs til vores elever på gymnasiet d. 9. november; dette kan være alt fra en gartner-tjans, en børnepasning og rengøringsarbejde til diverse arbejdsmuligheder på jeres private arbejdspladser. Vores studerende vil være til rådighed for at arbejde frivilligt i 5 timer til en pris af 300 kr (eller mere, om man vil..)

 

OPERATION DAGSVÆRK – HVAD?

Operation Dagsværk (OD) er en bistandsorganisation, der er udarbejdet af danske elever og studerende. Or-ganisationen er bygget op om den holdning, at retten til grundlæggende uddannelse tilhører børn og unge i hele verden; uddannelse giver nemlig værktøj til at ændre de vilkår, man lever under. Vi ønsker, at alle børn over hele verden skal være ligestillede; alle med et reelt fundament for at kunne deltage som aktive borgere, så de kan påvirke det samfund, de lever i.

Operation Dagsværk er ikke en partipolitisk organisation; OD er derimod med tværpolitiske værdier for at styrke demokratiet og menneskerettighederne.

Grundprincippet er, at vi gennem god og saglig oplysning om forholdene for børn og unge andre steder i verden kan få danske elever til at tage stilling til den verden, de udgør en del af. OD udvikler projekter ver-den over, hvor jorden brænder og kærligheden mangler.

PERU PROJEKTET

I år vil pengene gå til udviklingsprojektet i Peru, hvor der vil blive sat fokus på det oprindelige folks rettig-heder i Perus regnskov og blive sat lyd på den stille katastrofe.

Det foreligger nemlig desværre sådan, at der gennem de sidste 40 år har foregået en udvinding af olien ved floden i Corrientes i Amazonas. Spildevand og jævnlige olieudslip har forurenet floden og den omkringlig-gende natur; omfanget af denne forurening er indtil nu gået stille forbi verdens ører.

Vi skal sætte lyd på katastrofen! Olieforureningen ødelægger livsgrundlaget for de oprindelige folk, da de ikke længere kan drikke vandet, dyrke jorden eller fiske i floden.

Fra regeringens side er der ikke politisk vilje til at hjælpe de oprindelige folk, så denne miljøkatastrofe har været overset. I mange år har de oprindelige folk kæmpet med og mod diskrimination og undertrykkelse; regeringen lytter ikke, befolkningen lytter ikke, skolematerialerne er langt fra tilstrækkelige, de oprindelige folk bliver overset rent kulturelt og olien fosser stadig ud!

Dagsværkdagen er i år d. 9. november. På selve dagsværkdagen kan frivillige studerende på de gymnasielle uddannelser arbejde i 5 timer til en pris af mindst 300 kr.

Vi søger hos jer lærere arbejde for en studerende dagsværker – evt. havearbejde, børnepasning og bilvask

Vi søger hos jer elever arbejde for en studerende dagsværker – evt. lektiehjælp og rengøring på jeres fritidsjob

Vi søger hos jer forældre arbejde for en studerende dagsværker – evt. hjælp på arbejdet med papirarbejdet, hovedrengøring af hele hytten derhjemme, hjælp til andet praktisk og en hånd med at male garagen…. 

Fantasien skal ikke begrænses! Vores elever på Støvring Gymnasium er friske på selv de skøreste jobs, så bare sig til! Det er i en rigtig god tjeneste. Ikke nok med du støtter, at danske gymnasier søger at gøre en forskel, ikke nok med du støtter, at verdens unge vil få bedre vilkår – så støtter du også en verden i foran-dring; vi sætter sammen lyd på den stille katastrofe!

Al interesse er velkommen ☺ Kontakt mig på min mail: od-sgy@hotmail.com


September 2013


August 2013


Juli 2013


Juni 2013


Maj 2013


April 2013


Marts 2013


Februar 2013


Januar 2013

Aalborg Friskole | Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg  | Tlf.: 98 14 70 33