Kontoret / Undervisningsplaner

Undervisningsplaner

Aalborg Friskole er inddelt i fire skolegrupper - rød - gul -  grøn og blå, hvori der er samarbejde på tværs af klasser, køn og kompetencer omkring enkelt-,  tværfaglige og sociale skoleemner.

Når vi tilrettelægger emne- og projektuger for året, gør vi det på skuldrene af en skolehistorisk pædagogisk tradition - og fordi vi mener det (stadig) giver mening.

Derigennem rustes eleverne med evnen til at koble skolens fag i tværfaglige sammenhænge.

Som fri grundskole skal Aalborg Friskole give en undervisning, der står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen.

Jf. bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler, skal skolen udarbejde undervisningsplaner samt slut- og delmål for de fagområder, som folkeskolens fagkreds naturligt kan opdeles i, og for folkeskolens obligatoriske emner. (Læs mere hér)Skolelederens bil som børnenes lærred.Klassernes årsplaner repræsenterer Aalborg Friskoles undervisningsplaner, og angiver udviklingen hen i mod slut- og delmål hvor vi følger Fælles Mål.

Vi vægter tværfaglighed og flydende overgange mellem fag, hvor dette føles naturligt og fremmende for elevernes erkendelser af fagenes indbyrdes relationer.

Dette er med afsæt i skolens værdier, hvori vi ønsker at:

• bevare og styrke barnets nysgerrighed, selvværd og videbegærlighed

• bevare og udvikle evnen til fordybelse

• barnet udvikler sit kendskab til verden og den kritiske sans i forhold hertil

• bevare og udvikle åbenhed og ansvarlighed i forhold til omgivelserne

Skolen har en del tværfaglige dage og uger, nogle få for hele skolen, de fleste for rød, gul, grøn og blå gruppe hver for sig.

Her bidrager fagene på en tværfaglig måde.

Fagområdet natur-teknik har vi givet selvstændige timer i gul (mellemtrinnet).

Aalborg Friskoles værdigrundlag opfyldes ved, at den enkelte lærer inden for rammerne af "Forenklede Fælles mål" sætter sit personlige præg på undervisningens indhold og metode, således at eleven oplever skolens værdier i hverdagen.

Der er liniefag i 7. - 9. kl.

- Nicolai Lange

De store gi´r den gas på den årlige Lilleskolefestival.