Om skolen / Ansatte

Ansatte

Anne Krogstrup (AK)
Kontaktlærer i Rød
Jeg blev ansat på AAF i august 2016 efter 14 år i folkeskolen, primært i Aalborg kommune - incl. et 2årigt afhop med min familie, til Grønland og Nuuk Internationale Friskole, 2010-2012.

Jeg er uddannet ved Aalborg Lærerseminarium i 2002 med linjefag i Dansk/Engelsk/Idræt/Madkundskab.

På Aalborg Friskole har jeg fundet en arbejdsplads, en for mig "sund skole", en skole som summer af energi, GOD energi - en skole og en arbejdsplads med "højt til loftet", med et fagligt, musisk og kreativt højt niveau og en skole, hvor man vitterligt SER og MØDER det HELE barn, - et sted, hvor jeg føler mig hjemme, fordi mine personlige og faglige "kæpheste" favnes ifht. værdier, som jeg rent faktisk oplever bliver efterlevet!

Jeg vægter klassetrivsel og generel trivsel meget højt, hvorfor jeg lod mig uddanne til Børneyogalærer ved Lilleyogahus/Kbh i 2014.
Jeg har erfaret på egen krop og i egen undervisning, hvordan Yoga og Mindfulness gør en forskel i mine elevers trivsel og deres evne til at koncentrere og indlære, når vi praktiserer Skoleyoga i løbet af skoledagen.
Jeg underviser i Skoleyoga, som fag, i RØD gruppe samt på valgholdet, "Teenyoga", hvor målgruppen er Grøn - og Blå gruppe.
I skrivende stund er jeg klasselærer for 1.SATURN.
Anne Mette Væhrens (AV)
Faglærer i grøn og blå gruppe
Christina Hwiid Poulsen (CP)
Barselsvikar - lærer i rød gruppe
Christine Nielsen (CN)
Sekretær
Tlf.: 98 14 70 33
Grete Dahlgaard (GD)
Kontaktlærer i Gul
Kontaktlærer i Gul gruppe. Underviser i dansk, håndens fag, musik samt på blokdage.
Efter nogle år i folkeskolen fandt jeg vej til Friskolen, hvor jeg har været ansat siden 2008. Jeg holder meget af Friskolen som arbejdsplads og specielt af mødet med vores mange forskellige børn, der hvor de er. Hver dag indeholder noget nyt og her er plads til nye ideer og tanker. Man kan kun blive positiv og superglad over mødet med alle de smil friskolens unger har. :-)
Heidi Zaar Larsen (HL)
Viceskoleleder
Ida Marie Bay Flintegaard (IM)
Pædagog i Fritter
Hvornår blev du ansat? Maj 2013
Hvad er din baggrund (uddannelse)? Uddannet pædagog i 2010. Har derudover uddannelsen til som håndarbejdslærer/tekstilformgiver fra 2004
En personlig detalje? Jeg brænder for at arbejde med de kreative og skabende processer i arbejdet med børn.
Hvad er du glad for ved Aa. Fri? En af de gode ting ved Aalborg Friskole er at fantasi og nye idéer har frit spil. Pippis ord beskriver stedets ånd ganske godt; det har jeg ikke prøvet før, det kan jeg sikkert godt!
...og det gør vi så i fællesskab.
Jacob Møller Jensen (JM)
Daglig leder i Fritter
Hvornår blev du ansat? 2011
Hvad er din baggrund (uddannelse)?
Jeg er uddannet Pædagog med Innovationsprofil, 2011.
En personlig detalje?
Jeg brænder for at smile og grine med børnene. At glemme tid og sted fordi processen er vigtigst for mig.
Hvad er du glad for ved Aa. Fri? Det betyder meget for mig, at vi alle er fælles om projektet at lave skole, børn, forældre og de voksne der arbejder her, har alle en vigtig stemme og ret til at blive hørt.
Jane Porsborg (JP)
Kontaktlærer i Gul
Jeg hedder Jane Porsborg Lindgren, aka Jane P.
Jeg blev ansat i vikariat på Aalborg friskole i marts 2006 og fastansat i Juli 2006.
Jeg startede som specialunderviser og var derefter 3 år i rød gruppe og da min daværende klasse, rykkede op i Gul gruppe, fulgte jeg med og har været der siden.
Jeg er uddannet lærer på Aalborg lærerseminarium og har liniefag i historie, dansk, idræt og engelsk.
Jeg underviser meget gerne hjemkundskab, hvor vi er i Fillipskolens køkken.
Jeg elsker blokdage, hvor de tre gule klasser er sammen på kryds og tværs. Jeg elsker at være på gul lejr, hvor vi har god tid til at lære hinanden at kende og fordybe os i naturen og med hinanden.
Og så elsker jeg hverdagen, hvor man aldrig rigtig ved hvordan dagen udarter sig, før den er slut, fordi vi er mennesker i bevægelse der skal arbejde sammen om at få løst en opgave eller nå et mål. Det uforudsigelige er spændende, synes jeg.
Jeg bor i Gug med mine to børn, min mand, vores kat og vores kanin. Her går tiden også med at læse, løbe, lave god mad, hygge og spille brætspil.
Kasper Petersen (KP)
Pædagog i Fritter
Hvornår blev du ansat?
jeg blev ansat april 2013
Hvad er din baggrund (uddannelse)?
jeg er uddannet pædagog på idrætpædagogisk linje i 2013
En personlig detalje?
jeg brænder for, rollespil, læring igennem leg og bevægelse.
Hvad er du glad for ved Aa. Fri?
det jeg synes er rigtig godt ved Aalborg friskole, er at der er højt til loftet både for børn og voksne, at der er plads til de skøre ideer og det gode sammenhold der eksistere hos både børn og voksne.
Kristian Larsen (KB)
Klasselærer i grøn & blå gruppe
Klasselærer i 6. - 9. kl.
Underviser i idræt, matematik, biologi, geografi og fysik/kemi.

Er hverken hippie, har ikke langt hår og ynder ikke at bruge undervisningen på at sidde i rundkreds og spille fællessange :-). Aalborg Friskole er for mig den helt rigtige arbejdsplads. Jeg har nogle fantastiske kollegaer og søde elever, som skaber et rart og varmt arbejdsmiljø. Jeg har en usandsynlig god humor, og det smitter gerne af på resten af skolen og min undervisning. Smilende elever og lærere giver klart bedre læring. Et naturtalent i idræt, da jeg behersker alle boldspil. Er dog også nede fra Randersegnen, hvor man virkelig har lært at bruge "armern & benarn". Og ja så holder jeg med "De lyseblå heste" "Vi er hestene, hestene, hestene, hesteneeee!!"
Lasse Toft Nielsen (LN)
Lene Vermehren (LV)
Klasselærer i grøn gruppe
Jeg er læreruddannet fra Hjørring 1992 og har været på skolen siden 1994:-) Jeg er derfor skolens "dinosaur" med masser af historier, oplevelser og erfaringer i bagagen. På Friskolen har jeg fundet en arbejdsplads, der til stadighed udvikler, udfordrer og glæder mig - Jeg synes vi er gode til at skabe spændende og dynamiske læringsrum for børnene samtidig med at vores fokus på trivsel, anerkendelse og individuel udvikling er prioriteret højt her på skolen. Det er en cocktail, der passer mig rigtig godt.
Jeg holder for tiden til i vores "grønne gruppe", som er 6.-og 7.klasse, hvor jeg er klasselærer i 6.klasse. Ellers underviser jeg mest i dansk, engelsk og vores eget fag "Håndens fag", som er en sammensmeltning af billedkunst og Håndværk & design.
Jeg er også Tillidsrepræsentant for skolens lærere.
Lotte Jungbloot (LJ)
Klasselærer i Rød
Fandt i 2007 vej til Aalborg Friskole netop som jeg var blevet uddannet som lærer. Jeg mærkede hurtigt en skole, hvor der var godt at være – som barn og som voksen, så jeg slog rødder.
I skolehverdagen er jeg primært tilknyttet Rød Gruppe. Derudover er jeg også musiklærer på skolen.
Maibritt Rasmussen (MR)
Børnehaveklasseleder
Jeg er børnehaveklasseleder på Aalborg friskole.
Jeg er en af de første voksne som du møder når I starter her på friskolen. Jeg er uddannet pædagog i 2003 og har været på friskolen siden 2005 og har derfor haft rigtig mange børn i 0. Klasse gennem årene og det er skønt.

Gennem årene er jeg kåret som verdensmester I at hive mælketænder ud :-)
Mine skønne kollegaer siger om mig, at jeg er perfektionistisk, spontan, en skrappedulle, omsorgsfuld og betænksom.

Jeg synes det er vigtigt at der er tid til anerkendelse og fordybelse og det er der lige præcis plads til her på Aalborg Friskole og derfor er det et sted jeg rigtig godt kan lide at være.

I min fritid elsker jeg at skabe nye ler-kreationer og vinterbade.
Marianne Jensen (MJ)
Klasselærer i grøn gruppe.
Mark Chapman (MC)
Lærer i Rød
Har været ansat på ‘probably the best school in the world’ siden 2002. Rejsen hertil har været lang og lærerig.
Jeg er født og opvokset i Bolton (Manchester), England og efter et par år i Frankrig, befandt jeg mig i Aalborg.
Er uddannet pædagog men har haft mange kasketter på på Friskolen. I mine første år var jeg ansat som både lærer, pædagog og daglig leder i Fritter indtil 2010. Herefter blev jeg ansat som kontaktlærer i Rød Gruppe.
De seneste år har jeg været ansat, som faglærer i Rød Gruppe, hvor jeg underviser primært i matematik, engelsk og idræt.
I min fritid elsker jeg at rejse, være sammen med familien, spiller/ser de fleste sports samt spiller guitar.
Mette Kudal (MK)
Børnehaveklasseleder
Michael Pedersen (MP)
Kontaktlærer i Gul
Jeg blev ansat på skolen i 1999, og har min daglige gang i Gul Gruppe.
Jeg er klasselærer i 4.klasse, og jeg underviser primært i matematik og dansk.
Jeg har ikke arbejdet som lærer andre steder, da det viste sig, at Aalborg Friskole jo bare er verdens bedste skole for mig :-)
Nicolai Lange (NL)
Skoleleder
Tlf.: 98 14 70 33
Blev ansat på skolen i 2002, og har været pædagogisk leder siden 2005.
Er ualmindelig glad for musik, og ses til morgensang hver dag, ligesom der også altid skal være tid til at have nogle hold til musik.
Blev uddannet på Seminariet i Aalborg i 1998, og havde fire år på en folkeskole i Aalborg inden der blev kaldet fra Friskolen.

Har siden taget en pædagogisk diplomuddannelse i Rytmisk Musik og Bevægelse på Jysk Musikkonservatorium i Århus.
Pia Brødslev Ferrieux (PF)
Klasselærer i grøn og blå gruppe
Jeg har været ansat på Aalborg Friskole siden 2007 og er hovedsageligt i Blå gruppe, hvor jeg underviser i: dansk, engelsk, fransk og linjefag (dans).
Jeg er uddannet Cand. Mag i fransk og dansk fra København/Aalborg universitet, samt Université Paul Valéry i Montpellier, Frankrig.

I flere år har jeg opholdt mig i udlandet: flere år i Frankrig, lidt færre år i Ny Caledonien (Stillehavet) og Australien, og har sidst været bosat i England i 2011. Jeg ELSKER at opleve nye kulturer, nye mennesker og nye sprog.

Aalborg Friskole er for mig en fantastisk arbejdsplads. Her er åbenhed, humor og nytænkning. Her er mulighed for udvikling både for elever og ansatte, hvilket betyder, at jeg i mit arbejde hver eneste dag griner, lærer noget nyt, forundres, forarges og forstyrres. Det er fedt!
René Lindgren (RL)
Klasselærer i grøn og blå gruppe
Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde på Aalborg Friskole siden 2004. En herlig arbejdsplads med højt til loftet; med plads til individet og ikke mindst med en skøn familiær stemning i såvel voksen- som børnehøjde.
Jeg er ikke uddannet på livets skolen, men på folkeskole, gymnasium og lærerseminar i en radius af 2 km fra mit barnsdomshjem i Gug (fortsat bosat i Gug, dog ikke i mit barndomshjem :-)
Jeg er stor fan af en god bog, fodbold (Forza Milan) og hvide chokoladefrøer fra Frellsens! Og jeg er ikke helt så kedelig som beskrevet overstående :-)
Ricky Nielsen (RH)
Faglærer
Jeg blev uddannet fra Aalborg Seminarium 2008, og har været på Aalborg Friskole lige siden. Jeg er linjeuddannet og underviser i biologi, fysik/kemi, idræt og matematik. Derudover underviser jeg også i geografi.
Jeg er meget optaget af IT i undervisningen, og de muligheder det kan give for en mere elevcentreret undervisning.

Er i 2018 blevet færdig med en pædagogisk diplom som matematikvejleder.
Rikke Groves Lyngholm (RG)
Faglærer
Jeg hedder Rikke Lyngholm, og jeg var så heldig i december 2016 at blive ansat på vores vidunderlige skole. Jeg startede som klasselærer i Rød gruppe, men I år har jeg fået et stort ønske opfyldt - et ønske om at kunne “fag-nørde” noget mere. Dette betyder jeg pt har det meste af min undervisning i Gul, hvor jeg underviser i fagene NaTek, matematik og engelsk.

Jeg brænder for undervisningsformen “Udeskole”, hvor bevægelse, trivsel, samarbejde og læring går op i en højere enhed.

Privat er jeg mor til en søn fra 2006, holder meget af mad-nørderi og leger i perioder lidt med musik, hvor jeg prøver at blive lidt mere stabil ift bas og elektronisk musik.
...og så er jeg STOR Liverpool-fan.
Tasia Rønnest (TR)
Pædagog i Fritter
Hvornår blev du ansat? I marts 2018
Hvad er din baggrund (uddannelse)?
Jeg er uddannet pædagog med kulturprofil fra Ucn Nordjylland 2011 og har inden jeg kom til Aalborg Friskole primært samarbejdet med børn og unge i alderen 10-18 år. Det værende både i samarbejdet med børn og unge inden for “normalgruppen”, samt i samarbejdet med børn og unge i sociale, fysiske og psykiske vanskeligheder.
En personlig detalje?
Jeg brænder for alle de daglige stunder, energien, de mange hyggelige fortællinger og skøre indslag fra børnene og så brænder jeg for, at være med til at skabe betydningsfulde fællesskaber, hvor hvert enkelt barn oplever, at have værdi, ikke kun i sig selv, men også i fællesskabet.
Hvad er du glad for ved Aa. Fri?
Allerede fra 1. “besøg” på skolens hjemmeside blev jeg “mødt” af beskrivelsen børn og ikke elever, hvilket for mig er så sigende for den måde Aalborg Fri møder mennesker på. Vi har alle på papiret forskellige kasketter på voksne og børn, men det mærkes ikke, og titler/etiketter, som ofte skaber distance til det unikke menneske vi alle er, oplever jeg er udvisket til fordel for mennesker som møder mennesker. Aalborg Fri emmer af ligeværd og familiært fællesskab.
Ulrik Sørensen (US)
Musikfaglærer & musikmand i Fritter
Hvornår blev du ansat? 2014

Hvad er din baggrund (uddannelse)?
Uddannet pædagog fra Skipper Clement 2002. Musiker af landevejen.

En personlig detalje?
Det gør mig glad, når jeg oplever at børn respekterer og anerkender hinanden, på trods af forskelligheder.

Hvad er du glad for ved Aa. Fri?
“It takes a whole village to raise a child”. Aalborg Friskole er sin egen landsby, hvor man favner og giver plads til at børn møder forskellige voksne og forskellige udfordringer. Samtidig er der plads til input og ideer fra både personale og forældre. Det er en fed fornemmelse at kunne sætte sine egne små aftryk i sådan et fællesskab.
Aalborg Friskole | Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg  | Tlf.: 98 14 70 33