Om skolen / Computer på Aalborg Friskole

Computer på Aalborg Friskole

Skolens forældrekreds vedtog i 2010 at en computer er en naturlig del af af en moderne skoletaske.

Efter høring i forældrekredsen besluttede vi, at forældre selv skal købe pc til deres børn - fra 2./3. kl. - 9. kl.
Til de alleryngste, råder skolen over et vist antal tablets til udlån.

Selvom mulighederne løbende ændres i takt med teknologien, er der her lidt grundlæggende retningslinier til hvad sådan en computer skal kunne og indeholde:

En notebook på ca. 13". (PC eller Mac)

Ipad og andre tablets er også brugbare. Her bør et eksternt tastetur dog tilkøbes.

Det er desværre ikke alle programmer der fungerer på tværs af styresystemer, men ofte findes der gode alternativer. (Spørg på skolen...)

På elevcomputere bør flg. software være installeret og løbende opdateret.
Google Chrome. Hvorfra vi hjælper børnene med at logge på med deres skolekonto.

Øvrige skoleprogrammer fungerer via login med børnenes Unilogin, og er således ikke afhængig af forældres hjælp til installation.

/Nicolai
Lange, Nicolai